393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rácsukják az ajtót a bankok a lakásfelújítási hitelre

10perc.hu
2022. 12. 22.

Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt inkább abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.

A közelgő határidő – 2022. december 31. – miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre. Az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás az év végéig él, és a kormány még nem hozott döntést az esetleges meghosszabbításáról.

Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt inkább abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat - írja a Bank360.hu. A maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásnak az a feltétele, hogy a korszerűsítésnek december 31-ig el is kell készülnie.

Az ehhez felvehető, maximum 6 millió forintos kamattámogatott otthonfelújítási kölcsönből egyrészt előfinanszírozni tudják az igénylők a később megkapott állami támogatást, másrészt olcsó forrást kapnak a felújítás másik feléhez.

A bankok sorra jelentik be, hogy már nem fogadnak be több igénylést. Még úgy is, hogy a kormány még bejelentheti, hogy valamilyen formában végül meghosszabbítják ezt a programot is.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek