EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Putyin újra Ukrajna területére lépett! Ezúttal Herszon megyében tartott szemlét az ottani orosz erőknél

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Szputnyik/kremlin.ru

Az államfő már másodszor jár olyan ukrán területen, melyet a tavaly február 24-én indult háborúban elfoglaltak Moszkva hadai.

Látogatást tett a Dnyepr orosz csapatcsoport főhadiszállásán Herszon megyében Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte a Kreml sajtószolgálata. A tájékoztatás szerint az államfő fogadta Mihail Tyeplinszkij vezérezredes, az orosz légideszant erők parancsnoka, Oleg Makarevics vezérezredes, a Dnyepr csapatcsoport parancsnoka és más katonai vezetők jelentését– írta a Reuters.

Ez a második ismertté vált eset, hogy Putyin a háború kitörése óta orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területen járt. Első alkalommal ezt március 19-én Mariupolban tette meg. Az elnököt tájékoztatták a Moszkva által elcsatolt Herszon és Zaporizzsja régiók helyzetéről.

Az orosz csapatok tavaly novemberben visszavonultak Herszonból, a régió fővárosából, és az ukrán ellentámadásra számítva erősítették meg állásaikat a Dnyipro folyó másik partján. Meg nem erősített hírek szerint ezúttal is itt várja a rövidesen induló ukrán offenzívát Moszkva.