EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Putyin elveszi annak az állampolgárságát, aki háborúnak hívja a háborút

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
4 hete
Kiemelt kép: TASSZ

Az új törvény aláírásával bővül azoknak a „bűncselekményeknek a listája”, aminek elkövetése az orosz állampolgárság megszüntetéséhez vezet.

Vlagyimir Putyin pénteken aláírta azt a törvényt, ami alapján elveszíthetik az orosz állampolgárságukat azok, akik az orosz belügyminisztérium szerint „az Orosz Föderáció nemzetbiztonságát veszélyeztető cselekményeket követtek el” – számolt be a TASSZ.

Bővül azoknak a bűncselekményeknek a listája is, aminek elkövetése az orosz állampolgárság megszüntetéséhez vezet. A terrorista irányultságú bűncselekmények mellett a nemzetbiztonságot veszélyeztető cselekmények, szabotázs, szabotázstevékenységben való segítségnyújtás és szabotázsközösség szervezése miatt is meg lehet majd fosztani az állampolgárságtól.


Irány a háború. akarjuk írni, a különleges hadművelet...      Fotó: TASSZ


Szintén meg lehet fosztani a megszerzett állampolgárságtól az Orosz Föderáció területi integritásának megsértéséért, fegyveres erőinek lejáratásáért, dezertálásért, valamint szélsőségességre és agresszív háború kirobbantására való nyilvános felhívásért.

A 444 megírta, a hadsereg lejáratásával általában azokat szokták megvádolni, akik bírálják Ukrajna lerohanását vagy háborúnak nevezik a háborút. A lista tartalmazza az állami vagy közszereplő elleni merénylettel, a hadisírok megrongálásával vagy megrongálásával, a nácizmus rehabilitálásával és egyebekkel kapcsolatos bűncselekményeket.