393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin beintett! Akik ársapkát húznak az orosz olajra, februártól egy cseppet sem kapnak

10perc.hu
2022. 12. 28.
Putyin beintett! Akik ársapkát húznak az orosz olajra, februártól egy cseppet sem kapnak

Az elnök kizárta az olajeladást külföldi vevőknek abban az esetben is, ha a szerződés árrögzítési mechanizmust alkalmaz, és a 2023. július 1-jéig tartó tilalom meghosszabbításáról az orosz kormány dönthet majd.

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a rendeletet, amely különleges gazdasági intézkedéseket léptet életbe arra válaszul, hogy nyugati államok hordónként 60 dolláros árplafont vezettek be az orosz kőolajtermékekre és kőolajra. A vonatkozó dokumentumot kedden a hivatalos jogi információk portálján tették közzé.

A február 1-jén hatályba lépő és 2023. július 1-jéig érvényes rendeletben Putyin megtiltotta a "plafonáron" történő olajszállítást. Az elnök kizárta az olajeladást külföldi vevőknek abban az esetben is, ha a szerződés árrögzítési mechanizmust alkalmaz. A tilalom meghosszabbításáról az orosz kormány dönthet majd.

Orosz kőolaj és kőolajtermékek szállítása az árplafont bevezető országokba kizárólag az orosz elnök külön döntése alapján lesz lehetséges. Általánosságban a rendelet végrehajtásának rendszeres ellenőrzése az energiaügyi minisztérium feladata.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek