393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ősztől jön az iszlám vallási ismeretek a bajor iskolákban

10perc.hu
2021. 03. 02.

Az új tantárgyat a 2021/2022-es tanévben vezetik be a közoktatásban, és a hittan, illetve az erkölcstan alternatívájaként lehet majd felvenni 350 bajor iskolában.

Választható tárgyként bevezetik az iszlám vallási ismeretek oktatását a bajorországi iskolákban - döntött a németországi tartomány kormánya. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a Szabad Választók (Freie Wähler) pártjának koalíciós kormányának közleménye szerint az új tantárgyat a 2021/2022-es tanévben vezetik be a közoktatásban.


A hittan, illetve az erkölcstan alternatívájaként lehet majd felvenni az iszlám vallási ismereteket 350 bajor iskolában      Fotó: freepik.com


Az iszlám vallási ismertek tárgyat a hittan, illetve az erkölcstan alternatívájaként lehet majd felvenni, egyelőre 350 iskolában. Elsősorban a muszlim vallású tanulóknak ajánlják, miután a mintegy 13,1 milliós Bajorország tartományban a közoktatásban tanulók hozzávetőleg 10 százaléka, 160 ezer diák tartozik a muszlim vallási közösségekhez. Az új fakultatív tantárgy német nyelven ad át tudást az iszlám vallásról és értékorientációról, a német alaptörvény és a bajor alkotmány szellemében.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek