393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ősszel is védd napszemüveggel a szemed!

10perc.hu
2021. 11. 11.
Ősszel is védd napszemüveggel a szemed!

A nyár során különböző óvintézkedéseket tettünk, hogy megvédjük a szemünket a napsugárzástól. Sokan azt gondolják, csak nyáron van erre szükség, pedig az őszi időszakban is védenünk kell a szemeinket.

A káros UVA és UVB sugarak mélyen behatolnak a bőrbe a legvastagabb rétegekig, és még egy felhős napon is veszélyt jelentenek. A napszemüveg biztos védelmet nyújt a látásunknak, egész éves viselése pedig biztosítja a védelmet.

Ősszel az időjárás kaotikusabbá válik, de a napszemüveg tökéletes ahhoz, hogy megvédje a szemünket. A szél ugyanis könnyen kiszáríthatja, ez pedig befolyásolhatja látásunk a szabadban, ezért mindig készüljünk megbízható szemüveggel, ha a szabadba indulunk.



Az év ezen szakaszában a nap rendkívül erős vakítást is okoz, hiszen ilyenkor sokkal közelebb van a látóterünkhöz mint a nyári időszakban. Szerencsére vannak olyan opciók, amelyek nagyszerű munkát végeznek a közepes vagy lapos fény és a vakító fény egyidejű kezelésében. Ilyen a napszemüveg is.

A szemüvegválasztást mindenképpen előzze meg egy komplex látásvizsgálat. A szűrés során nemcsak a szemeink állapotát mérik fel, és a dioptriánkat állapítják meg, de azt is meghatározzák, hogy a stílusunkhoz és környezetünkhöz milyen lencsére és bevonatokra van szükségünk.



A játékos keretekkel pedig még inkább trendik, fiatalosak és magabiztosak lehetünk. A keretek kiválasztásakor is szem előtt kell tartani a korrekció mértékét. Ideális esetben minél erősebb a szemüveg, annál finomabbak a lencsék a legjobb megjelenés érdekében. Mindenekelőtt olyan keretet válasszunk, amely felderíti az arcunkat anélkül, hogy elfedné vonásainkat.

Főkép forrása:
Premium Vision

További cikkek