EUR: 389,48 Ft
USD: 361,73 Ft
CHF: 391,65 Ft
GBP: 435,38 Ft
RON: 79,43 Ft
RSD: 3,32 Ft

Mai névnap:

Ősszel is védd napszemüveggel a szemed!

10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Premium Vision

A nyár során különböző óvintézkedéseket tettünk, hogy megvédjük a szemünket a napsugárzástól. Sokan azt gondolják, csak nyáron van erre szükség, pedig az őszi időszakban is védenünk kell a szemeinket.

A káros UVA és UVB sugarak mélyen behatolnak a bőrbe a legvastagabb rétegekig, és még egy felhős napon is veszélyt jelentenek. A napszemüveg biztos védelmet nyújt a látásunknak, egész éves viselése pedig biztosítja a védelmet.

Ősszel az időjárás kaotikusabbá válik, de a napszemüveg tökéletes ahhoz, hogy megvédje a szemünket. A szél ugyanis könnyen kiszáríthatja, ez pedig befolyásolhatja látásunk a szabadban, ezért mindig készüljünk megbízható szemüveggel, ha a szabadba indulunk.


A játékos keretekkel pedig még inkább trendik, fiatalosak és magabiztosak lehetünk     Fotó: Premium Vision


Az év ezen szakaszában a nap rendkívül erős vakítást is okoz, hiszen ilyenkor sokkal közelebb van a látóterünkhöz mint a nyári időszakban. Szerencsére vannak olyan opciók, amelyek nagyszerű munkát végeznek a közepes vagy lapos fény és a vakító fény egyidejű kezelésében. Ilyen a napszemüveg is.

A szemüvegválasztást mindenképpen előzze meg egy komplex látásvizsgálat. A szűrés során nemcsak a szemeink állapotát mérik fel, és a dioptriánkat állapítják meg, de azt is meghatározzák, hogy a stílusunkhoz és környezetünkhöz milyen lencsére és bevonatokra van szükségünk.


A napszemüveg tökéletes ahhoz, hogy megvédje a szemünket    Fotó: Premium Vision


A játékos keretekkel pedig még inkább trendik, fiatalosak és magabiztosak lehetünk. A keretek kiválasztásakor is szem előtt kell tartani a korrekció mértékét. Ideális esetben minél erősebb a szemüveg, annál finomabbak a lencsék a legjobb megjelenés érdekében. Mindenekelőtt olyan keretet válasszunk, amely felderíti az arcunkat anélkül, hogy elfedné vonásainkat.