393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz belháború! Prigozsin szerint a vezérkar direkt halálba küldi a Wagner zsoldosait, ami szerinte hazaárulás

10perc.hu
2023. 02. 21.
Orosz belháború! Prigozsin szerint a vezérkar direkt halálba küldi a Wagner zsoldosait, ami szerinte hazaárulás

Putyin magánhadseregének vezetője a Telegramon közölte, az emberei azért hullanak a Bahmut körüli harcokban, mert már lőszert sem szállít a Wagnernek az orosz védelmi minisztérium.

Nem véletlen, hogy Vlagyimir Putyin mai évértékelő beszédében arra is kitért, hogy véget kell vetni a belső csatározásoknak. Az ukrajnai hadműveletekben egyre nagyobb szerepet vállaló Wagner-magánhadsereg vezetője és az orosz vezérkar között ugyanis egyre nyíltabb a belháború.

Jevgenyij Prigozsin – aki egyébként nem volt jelen az orosz elnök beszédénél – most azzal vádolta meg az orosz katonai vezetőket, hogy szándékosan nem biztosítanak elég lőszert zsoldosainak, ami miatt egyre több harcosa veszíti el az életét. Ez Prigozsin szerint hazaárulással ér fel, és egyértelmű, hogy tönkre akarják tenni a katonai cégét – írja a Reuters.


A Wagner kulcsszerepet játszik a donbasszi harcokban     Fotó: RIA Novosztyi


Az oligarcha és a Wagner kulcsszerepet játszik a donbasszi harcokban. Hatalmas emberáldozatok árán elfoglalták Szoledárt, szintén jelentős szerep hárul rájuk a donyecki Bahmutért folytatott harcban. Az sem tetszik Prigozsinnak, hogy nemrég megfosztották azon jogától, hogy elítélteket toborozzon magánhadseregébe, amivel a Kreml valószínűleg a befolyását próbálja csökkenteni.

Az orosz védelmi minisztérium, mint korábban, úgy ezúttal sem reagált Prigozsin állításaira. Korábban annyit közöltek, hogy a Wagner nem áll a tárca irányítása alatt, noha a fegyverellátás egy részét, illetve a logisztikát illetően az államra támaszkodik.

Főkép forrása:
RIA Novosztyi

További cikkek