393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Online videóval segít a gyereknevelésben egy budaörsi védőnő

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 04. 24.
Online videóval segít a gyereknevelésben egy budaörsi védőnő

Saját videófilmeket készített Kovács Mónika, melyekben 15-20 percben próbál mindenre választ adni egy adott témakörön belül.

A járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a kismamák és a kisgyerekes anyukák, a gyerekeikért aggódva sok a bizonytalanság mit, hogyan csináljanak. A gyerekorvos és a védőnő nyújtotta személyes találkozások száma nagyon lecsökkent, ezért Kovács Mónika budaörsi védőnő, mentálhigiénés szakember saját kezdeményezésre online készített filmmel segít az anyukáknak.

Telefonnal a kézben egy védőnő sem tud dolgozni, a járvány kezdetén állandóan csengett, mert borzasztóan bizonytalanok lettek a kismamák és a kisgyerekes anyukák. Kovács Mónika budaörsi védőnő, ezért az internet adta lehetőségeket próbálta meg kihasználni. Saját videófilmeket készített, melyekben 15-20 percben próbál mindenre választ adni egy adott témakörön belül.



A kisfilmek tematikusak, az egyik ilyen videóban a szakember a kisbaba mozgásfejlődésében próbál eligazítást nyújtani, elmagyarázva, hogy az idegrendszerrel ez hogyan függ össze. Bizonyos esetekben mire kell figyelni ahhoz, hogy minden a megfelelő módon alakuljon. Az anyukák sajnos egyre szorongóbbak lettek az elmúlt időszakban, mert nem tudják például, hogy mi történik, ha nem úgy eszik a gyerek, ha nem fordul az oldalára időben, ha nem szoptat rendszeresen… És sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amellyel igen sokan fordultak telefonon a védőnőhöz.

Ezek a felvételek ugyanolyan közvetlen hangnemben készültek, mintha a szakember egy kisgyerekes család otthonában adna éppen tanácsot. Kovács Mónika természetesen az elmúlt évek gyakorlata mellett azért felkészült az adott témában. De a felvételeknek mégis megmaradt a közvetlensége, hiszen mindezt a saját telefonjával készítette, és nem is vágta meg.


Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek