EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Online videóval segít a gyereknevelésben egy budaörsi védőnő

Életmód
10perc.hu/Kun Mónika
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Saját videófilmeket készített Kovács Mónika, melyekben 15-20 percben próbál mindenre választ adni egy adott témakörön belül.

A járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a kismamák és a kisgyerekes anyukák, a gyerekeikért aggódva sok a bizonytalanság mit, hogyan csináljanak. A gyerekorvos és a védőnő nyújtotta személyes találkozások száma nagyon lecsökkent, ezért Kovács Mónika budaörsi védőnő, mentálhigiénés szakember saját kezdeményezésre online készített filmmel segít az anyukáknak.

Telefonnal a kézben egy védőnő sem tud dolgozni, a járvány kezdetén állandóan csengett, mert borzasztóan bizonytalanok lettek a kismamák és a kisgyerekes anyukák. Kovács Mónika budaörsi védőnő, ezért az internet adta lehetőségeket próbálta meg kihasználni. Saját videófilmeket készített, melyekben 15-20 percben próbál mindenre választ adni egy adott témakörön belül.


Ezek a felvételek ugyanolyan közvetlen hangnemben készültek, mintha Kovács Mónika egy kisgyerekes család otthonában adna éppen tanácsot     Fotó: 10perc.hu


A kisfilmek tematikusak, az egyik ilyen videóban a szakember a kisbaba mozgásfejlődésében próbál eligazítást nyújtani, elmagyarázva, hogy az idegrendszerrel ez hogyan függ össze. Bizonyos esetekben mire kell figyelni ahhoz, hogy minden a megfelelő módon alakuljon. Az anyukák sajnos egyre szorongóbbak lettek az elmúlt időszakban, mert nem tudják például, hogy mi történik, ha nem úgy eszik a gyerek, ha nem fordul az oldalára időben, ha nem szoptat rendszeresen… És sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amellyel igen sokan fordultak telefonon a védőnőhöz.

Ezek a felvételek ugyanolyan közvetlen hangnemben készültek, mintha a szakember egy kisgyerekes család otthonában adna éppen tanácsot. Kovács Mónika természetesen az elmúlt évek gyakorlata mellett azért felkészült az adott témában. De a felvételeknek mégis megmaradt a közvetlensége, hiszen mindezt a saját telefonjával készítette, és nem is vágta meg.