EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Nyuszomuszó Bachot és Verdit játszik a rockbandájával

Kultúra
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Neoclassx

Magyari Attila amellett, hogy több színházban és egy tévésorozatban játszik, a szabadidejében a Neoclassx-szal koncertezik, hogy közel vigye a szimfonikus zenét és az opera műfaját az emberekhez.

Magyar Attilát Nyuszómuszóként ismertük meg két évtizede, de már azelőtt megmutatta a komolyabb arcát drámai darabokban, illetve művészeti vezetőként, de persze, láthattuk számos vidám műsorban is.

„Az utcán évekig Nyuszómuszóként szólítottak meg. Sokan nem is tudják, hogy a banki reklámot több változatban próbáltuk: először Édesemet, majd Nyuszikát is mondtam, csak ezután dobtam be a Nyuszómuszót, ami „bejött”. Nagyon sikeres reklám lett, de ma már a bank sem létezik és Nyuszómuszó sincs…” – állította a Blikknek a színész.

Művészi munkája mellett fontos küldetésének tartja, hogy zenekarával, a Neoclassx-szal közel vigye a szimfonikus zenét és az opera műfaját az emberekhez. „Létrehoztunk barátaimmal egy négytagú zenekart Neoclassx néven, amelyben basszusgitározom. Rockmetál stílusban játszunk többek között Bach-, Mozart-, Verdi- és Puccini-műveket is, amivel az a célunk, hogy a közönségünk kedvet kapjon a komolyzenéhez és odahaza majd meghallgasson egy operát vagy szimfonikus művet” – mondta Magyari Attila.