393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nyugodtan otthon hagyhatod a héten a napszemüveged, viszont az esernyőt vidd magaddal

10perc.hu
2022. 11. 21.
Nyugodtan otthon hagyhatod a héten a napszemüveged, viszont az esernyőt vidd magaddal

Felhős idő várható a héten, a hét elején esőre kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma napközben általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. A felhőzet érdemi csökkenésére nyugat felől lehet számítani délutántól, de estétől ismét köd és rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem várható és jellemzően mérsékelt marad délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Kedden egy mediterrán ciklon hatására délnyugat, nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, emiatt egyre többfelé kell számítani esőre, de a magasabban fekvő helyeken akár havazhat is. A délkeleti, keleti szél megélénkül, sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Szerdán jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban, erre inkább csak a keleti tájakon van esély. Többfelé valószínű eső, zápor, az északnyugati határszélen, illetve a hegycsúcsokon hó is eshet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, napközben már csak helyenként lehet kisebb eső, zápor, a hegycsúcsokon esetleg hózápor. A nyugatias szél időnként megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Pénteken gyengén felhős idő várható, a reggeli órákban előfordulhatnak párás, ködös körzetek. Csapadék nem valószínű, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek