EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Nézd meg Elon Musk alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni

Nagyvilág
Forrás: raketa.hu
2 éve
Kiemelt kép: boringcompany.com

Elon Musk cége most első ízben engedett be újságírókat a Loopba, hogy megmutassák nekik a kész alagutat.

A The Boring Company tavalyelőtt kezdte meg a Szórakoztató Elektronikai Kiállításnak (CES) is helyt adó konferenciaközpont alatti alagút fúrását, amellyel a látogatók mindössze néhány perc alatt elérhetik az épületegyüttes bármelyik pontját.

A Las Vegas Review-Jorunal beszámolója szerint az 52,5 millió dollárból megépített alagútnak csak a középső állomása helyezkedik el a föld alatt, a két végpontja viszont a felszín felett van, amelyet rámpákon érnek el az autók. A ledes lámpákkal, folyamatosan változó színekkel megvilágított alagútban kezdetben 11 Tesla Model X és Model 3 fog közlekedni nagyjából 56 km/h-s sebességgel, viszont a számukat hamarosan 35-re fogják bővíteni, a teljes kapacitással üzemelő alagútban pedig már 60 autó fogja kiszolgálni az utasokat.

Steve Hill, a Las Vegas-i Konferencia és Látogatói Felügyelet vezérigazgatója azt is elárulta, hogy a későbbiekben az alagutakban a Tesla által tervezett 16 fős buszok fogják majd szállítani az embereket, de erről konkrétumokat egyelőre nem osztott meg.

A The Boring Company kifejezetten úgy tervezte a Loopot, hogy az az önvezető autók számára is közlekedésre alkalmas legyen, viszont Hill szerint a kezdeti fázisban a kocsikban sofőrök is fognak ülni.

A cég tervei szerint a konferenciaközpont alatt futó alagutat első körben a Strip közelebb eső szállodáival, az Encore-ral, valamint az egyelőre még csak épülő Resort World Las Vegasszal kötnék össze, később pedig megépítenék a Las Vegas Loopot is, ami egy 24 kilométer hosszú alagúttal kötné össze a város számos szállodáját és látványosságát.


Kapcsolódó galéria