393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nem várt fordulat! Dróntámadás érte Moszkvát!

10perc.hu
2023. 05. 30.
Nem várt fordulat! Dróntámadás érte Moszkvát!

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz főváros ellen Kijev által végrehajtott "terrortámadást" nyolc drónnal hajtották végre.

Sokak által nem várt fordulat jött el az orosz-ukrán háborúban. Ezúttal ugyanis a Kijevet és más ukrán városokat ért bombázást követően, az orosz fővárost is dróntámadás érte. Moszkvában több épület kisebb károkat szenvedett a támadás következtében - közölte Szergej Szobjanyin polgármester a Telegram-csatornáján.

Szobjanyin az írta, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak és legalább ketten sérülést szenvedtek, akik orvosi ellátásért folyamodtak, de kórházi kezelésre senki sem szorult. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a támadás ügyében eljárást indított.


A támadó drónok közül hármat rádióelektronikai eszközökkel földre szállítottak, ötöt pedig Pancir-SZ típusú légvédelmi rakétarendszerrel lőttek le Moszkva megyében    Fotó: TASSZ


Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz főváros ellen Kijev által végrehajtott "terrortámadást" nyolc drónnal hajtották végre. Ezek közül hármat rádióelektronikai eszközökkel földre szállítottak, ötöt pedig Pancir-SZ típusú légvédelmi rakétarendszerrel lőttek le Moszkva megyében.

A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a Lenin sugárúton és a Profszojuznaja utcában ért találat egy egy-egy lakóépületet. Mindkét házból evakuálták a lakókat addig, amíg átkutatták az épületeket. Ideiglenesen forgalomkorlátozást is bevezettek a helyszínek környékén, amelyet később feloldottak. Az RBK gazdasági napilap szerint Új Moszkva egyik toronyházának 25. szintjén is kitörtek az ablakok, feltehetően hasonló okokból.


Az ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy Kijev nem támadja meg az orosz területeket    Fotó: rosbalt.ru


Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy Kijev nem támadja meg az orosz területeket, és "normális kapcsolatokra törekszik" Moszkvával. "Nincs szükségünk orosz földre" - mondta a TASSZ cikke szerint Reznikov . Kijelentette, Ukrajna "normális kapcsolatokra törekszik" Oroszországgal, akárcsak Lengyelországgal, Szlovákiával vagy Romániával. A miniszter egyúttal azt is elutasította, hogy az ukrán fél részt vett a belgorodi régió ágyúzásában.

Egy azonban világos: függetlenül attól, hogy ki a felelős a támadásért, a moszkvaiak ma reggel ízelítőt kaptak abból, milyen a kijevi emberek élete immár több mint egy esztendeje.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek