Mai névnap:

Nem tudod, mi a passzív jövedelem? Például az ingatlanok bérbeadása!

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Paulinyi & Partners

Egy felmérés szerint a válaszadók 67 százaléka számára a lakásbérbeadás volt a legismertebb, a pénzügyi befektetéseket 46 százalék, a tőzsdét 43 százalék, a saját internetes vállalkozást 41 százalék azonosította passzív bevételt generáló lehetőségként.

Nagyon érdekes felmérést tett közzé a Profession.hu állásportál, amely szerint a magyar lakosság körében – a 18-75 éves internetezők körében végezték a kutatást – a legismertebb passzív jövedelemforrás a lakásbérbeadás. Ez még akkor is igaz, ha az adatokból az derült ki, hogy a magyar felnőtt lakosság 52 százaléka nem ismeri a passzív jövedelem fogalmát.

A válaszadók 67 százaléka számára a lakásbérbeadás volt a legismertebb, a pénzügyi befektetéseket 46 százalék, a tőzsdét 43 százalék, a saját internetes vállalkozást 41 százalék azonosította passzív bevételt generáló lehetőségként.

A passzív jövedelemmel tervezők motivációja szerteágazó a felmérés szerint. A válaszadók 42 százaléka több szabadidőt remél tőle hosszú távon, 37 százalékuk rugalmasabb időbeosztást, míg csaknem azonos arányban vannak azok, akik szórakoztató tevékenységet látnak benne.


A magyar lakosság körében – a 18-75 éves internetezők körében végezték a kutatást – a legismertebb passzív jövedelemforrás a lakásbérbeadás      Fotó: freepik.com


A teljes online elérhető lakosságra vetítve nagyságrendileg 1,2 millió ember van az országban, aki rendelkezik a fizetése melletti extra bevétellel. Többségüknek pénzügyi befektetéseik vannak (kötvény, értékpapír), amelyet az ingatlan-bérbeadás követ. A harmadik helyen holtversenyben áll a kriptovaluta-bányászat és -kereskedelem, illetve az MLM (multi-level marketing) típusú ügynöki tevékenység.

Ugyanakkor érdekes adat, hogy a passzív jövedelemmel nem rendelkezők 83 százaléka annak ellenére nem is tervezi, hogy a közeljövőben belevág ilyen célból valamilyen tevékenységbe, miszerint a passzív bevétel megszerzése sok esetben nem igényel komolyabb előképzettséget.
Hirdetés
Hirdetés