395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

NAV: 5 napjuk van az elszámolásra a civilszervezeteknek

10perc.hu
2021. 05. 26.

Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a adóhivatalhoz a 'KOZ közleményt május 31-ig.

Újabb, a civilszervezetek számára rendkívül fontos határidőre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ugyanis a hónap végéig, vagyis jövő hétfőig kell elszámolniuk a 2019-ben 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek, mert csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a 'KOZ közleményt május 31-ig.

A "19KOZ" közleményben mindazon szja 1 százalékos összeg felhasználását jelölni kell, amit a NAV 2019. január 1-jétől 2019. december 31-ig kiutalt a kedvezményezettnek, illetve amit a kedvezményezett a 18KOZ közleményében tartalékolt. A közleményt elektronikus úton kell elküldeni a NAV-hoz. Ha a civilszervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 19KOZ közleményben tartalékolt és a 2019. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásáról a "21MKOZ" bizonylaton.



Előfordulhat, hogy a szervezet nem szűnik meg, azonban a kiutalt összegre nem tart igényt és a regisztrációjának törlését kéri, ebben az esetben is a 21MKOZ bizonylaton kell elszámolni és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni. Azt a civilszervezetet is kizárja a hivatal a 2022. évi kedvezményezettek közül, amelyik az időben benyújtott közleményében számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat a NAV felhívása ellenére sem javítja ki.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek