395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Minél előbb nyilatkozz az szja-kedvezményekről!

10perc.hu
2022. 01. 24.

Az adóelőleg-nyilatkozatot a dolgozó tölti ki és adja át munkáltatójának, kifizetőjének, de online is be lehet nyújtani, amihez ügyfélkapus hozzáférés szükséges.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felhívással fordult azokhoz, akik jogosultak az szja-kedvezményre. A hivatal azt ajánlja az érdekelteknek, hogy érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

Az adóelőleg-nyilatkozatot a dolgozó tölti ki és adja át munkáltatójának, kifizetőjének, de online is be lehet nyújtani a NAV honlapjáról elérhető Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA), amelynek használatához mindössze KAÜ-azonosítás - például ügyfélkapus hozzáférés - szükséges. Az online beküldött dokumentumot a NAV automatikusan továbbítja a megjelölt munkáltatónak, kifizetőnek.

A 25 éven aluli munkavállalóknak – akiknek a fizetésük nem éri el a havi 433 700 forintot – nem kell ettől az évtől szja-előleget fizetni, ám nekik a kedvezmény érvényesítéséhez nem kell adóelőleg-nyilatkozattal kérniük, azt a munkáltató, kifizető automatikusan figyelembe veszi, kivéve, ha valaki nyilatkozatban kéri annak részleges vagy teljes mellőzését.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek