392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Milliókat emelhet a nyaralók értékén, ha nem rakjuk tele személyes holmijainkkal

10perc.hu
2022. 06. 20.
Milliókat emelhet a nyaralók értékén, ha nem rakjuk tele személyes holmijainkkal

Nőnek az árak, de velük együtt a vevők igényei is: jelenleg ott tartunk, hogy a Balaton északi és déli partján a négyzetméterárak szinte mindenhol meghaladták mostanra az egymillió forintot.

A koronavírus-járvány kirobbanását követően az egekbe szöktek a tóparti nyaralók árai, ilyen költségek mellett azonban már a vevőknek is egyre magasabb elvárásaik vannak. Fontos, hogy a ház ne legyen tele a személyes tárgyainkkal, stílusában illeszkedjen a környezethez, a terasz és kert kialakítása pedig hatványozottan is fontos, hiszen mindenki a városból „menekül” a szabadba.

Évek óta meredeken emelkedik a tóparti nyaralók ára, ezt a tendenciát pedig csak még inkább felgyorsította a pandémia. Jelenleg ott tartunk, hogy a Balaton északi és déli partján a négyzetméterárak szinte mindenhol meghaladták mostanra az egymillió forintot. Siófokon 49 százalékkal, Balatonfüreden pedig 47 százalékkal drágultak ebben az időtartamban a nyaralók, de a Velencei-tónál és a Tisza-tó mellett is 25 százalék körüli az áremelkedés.

Mára luxuscikké váltak a tóparti nyaralók annak ellenére is, hogy az utóbbi időszak gazdasági eseményei miatt a kereslet csökkent irántuk az utóbbi időben. Ilyen árak mellett már a vevőknek is igen magasak az elvárásaik: mindenki az azonnal költözhető vagy kiadható ingatlanokat keresi, amelyek már nem igényelnek semmiféle felújítást, továbbá előnyben részesítik azokat is, melyek jó minőségben bútorozottak és igényesek.



A nyaraló felkészítésekor ügyeljünk arra, hogy stílusában, hangulatában illeszkedjen a környezethez. Míg a hegyekben, pl. Mátrában ezek lehetnek az erdő ihlette színek, a Balatonnál inkább fókuszáljon a víz színeire, a hajózás, a horgászat motívumaira.

Szintén fontos tudni, hogy ki a célcsoportunk, így annak igényeire igazíthatjuk a felszereltséget. A kiadó nyaralóknál ma már elvárás, hogy a bérlők el tudják foglalni magukat időjárástól függetlenül. Érdemes kialakítani szaunát, dészafürdőt, jacuzzit, vagy akár fedett teraszt, kerti sütögetőt.

Főkép forrása:
Twitter

Hirdetés

További cikkek