390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Miként rendezz be egy kicsi lakást…

10perc.hu
2021. 03. 09.
Miként rendezz be egy kicsi lakást…

Érdemes szakemberhez fordulni, ugyanis a teret könnyen összenyomja, beszűkíti optikailag a sok bútor.

Ha valaki otthonosan szeretné berendezni lakását, aminek ráadásul a mérete sem nagy, bizony nem árt, ha odafigyelünk arra, mit hova helyezünk el benne. Mert nem kell ahhoz lakberendezési tanfolyamot végezni, hogy lássuk, egy-két rossz helyre és nem megfelelő színben elhelyezett bútor vagy dísz mindent tönkre tehet. Az evamagazin.hu segítségével most megosztunk néhány tanácsot, amire érdemes odafigyelni a lakás berendezésekor.

Ha a kanapé elé egy kisméretű szőnyeget dob le valaki, akkorává fog szűkülni a tér, mintha manók laknának ott. Egy világosabb színű, tekintélyes méretű darabbal viszont megnyitod a teret, sőt, szőnyeggel ügyesen tudod elválasztani is funkciók szerint a szoba részeit. A dolgozó sarkodban lehet egy teljesen másik szőnyeg, de arra mindenképpen figyeljen, hogy legalább az egyik nagy, elterülő méretű legyen. Vigyázat, ha a függöny más színű, mint a fal, az optikailag sokat elvesz a térből.



Az egymás mellé pakolt, sorba rakott bútoroktól kifejezetten nyomasztó hatása lesz egy kisebb lakásnak. Használjunk inkább hosszú, felfelé nyúló polcrendszereket, magas, de nem széles szekrényeket. Ugyanannyi dolog fog elférni rajtuk, de nem nyomják össze a szobákat látványra. A függönyök is érjenek földig, épp ugyanezen az elven, hiszen azok is nyújtanak a szobán.

Sokkal több fényt biztosítsunk a kicsi helyiségeknek, ugyanis minél sötétebb egy szoba, annál kisebbnek és barátságtalanabbnak tűnik. Nem túl jó választás egyetlen csillár, a kis lakásokban a legjobb, ha mennyezeti lámpák egész sorát szereltet fel, esetleg led-csíkokat, spotokat, és még állólámpákat is elhelyez. A fényesebb lakás hangulatosabb lakás.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek