EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Mi mindenre jó egy mosogatógép…

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Nem árt, ha mindenki tudja, nemcsak edényeket, poharakat lehet tisztítani egy mosogatógépben.

Azt mondanunk sem kell, hogy mekkora segítséget jelent egy háztartásban egy mosogatógép. Ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy ilyen néha több egy egyszerű háztartási gépnél, és nemcsak tányérok, edények és poharak, esetleg evőeszközök elmosogatására jó. A bien. hu összeszedte, mi minden lehet még tisztára varázsolni egy mosogatógép segítségével.

Ha van otthon kisgyermek, akkor biztosan ajánlani tudjuk, főleg a mostani helyzetben a műanyag építőkockák, a lego és a fürdésnél használt játékok – melyek sokszor kerülnek a gyerek szájába is – is tisztíthatók a mosogatógépben. Sőt, nyugodtan kitisztíthatja benne a cumit és fogzáskor használt rágókát is.


Rengeteg mindent lehet tisztára varázsolni egy mosogatógép segítségével        Fotó: freepik.com


A szappantartónak és fogkefepohárnak akár műanyag, porcelán vagy kerámia az anyaga, gond nélkül mehet a gépbe. Akárcsak minden manikűr és pedikűr eszköz, vagy például a kulcsok. Az ember nem is képzelné, milyen elképesztő mennyiségű kosz tapadhat meg az utóbbin. Figyelem, a mágneses kulcsokat ne tegyük soha a mosogatógépbe. Ha éppen nem a tányérokat és evőeszközöket mosod a géppel, még azokat a műanyag papucsokat vagy csizmákat is kitisztíthatod benne, amelyeket ritkán mosol ki. Akárcsak a baseball sapkákat, melyeket a felső polcra helyezve a gép szépen fertőtleníti és illatossá varázsolja.