393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Merj otthonról dolgozni!

10perc.hu
2020. 11. 18.
Merj otthonról dolgozni!

Öt otthonról végezhető saját vállalkozás ötlet, ami anyagilag is jól jövedelmező főállássá nőheti ki magát.

Ha valami biztos 2020-ban, az az, hogy nagyon sok időt töltünk otthon, a négy fal között. Így nem csoda, ha sokan elkezdtek azon gondolkozni, hogyan tudnának saját vállalkozást indítani. Az alábbi néhány ötlet, melyet a bien.hu szedett csokorba, talán inspirálni tud arra bárkit, hogyan fordítsa bevétellé a tehetségét.

Több cég szinte megállás nélkül keres tanácsadókat, főleg a kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások. Ilyen cégekhez egyszerű a jelentkezés, és ha már megkapja valaki a lehetőséget, segíthet az ismerőseinek a rendelésben, ugyanakkor a csak számára élő akciókkal és kedvezményekkel kereshet rajta. Egyedi továbbképzési lehetőségekkel és időről időre ajándékokkal is kedveskedhetnek a cégek. Ha pedig elég nagy lesz az ügyfélköre valakinek, akkor már főállásban is végezheti a munkát.



Ha van egy kis kézügyessége, akkor otthonról is beindíthat valamilyen webshopot, amin a saját készítésű termékeit árulhatja. Lehet az ékszer, ruha, kerámia, esetleg online grafika – bármi, amihez ért valaki. Ma már rengeteg ingyenes weboldal-készítő létezik, olyan is, aki webshopot is ígér a rendszer mellé. Később, ha már van egy kis bevétel, akár tárhelyet és profibb webshopot is vehet bárki.

Ha tud online tervezni és van kézügyessége, akkor a megalkotott grafikákat rányomhatja táskákra, pólókra, sőt, akár ki is nyomtathatja őket printként. A kézügyessége mellé már csak egy jó nyomtatót kell találnia, ahová az előre megrendelt termékeket beviszi. Így egy egész márkát fel lehet építeni. Itt is alkalmasak az ingyenes weboldalak az elején.



Nem árt, ha valaki csak úgy önszorgalomból beleássa magát a videózás rejtelmeibe! Az elkészített filmeket tanulja meg feltölteni a különböző közösségi oldalakra vagy megosztókra. Majdnem minden munkakörnél megvan a lehetőség, hogy az unatkozó, hobbit kereső emberek számára plusz információkat adjunk, és ha hasznosak mások számára a filmen látottak, akkor egyre nőhet a látogatók számát. És ha ez így van, akkor idővel kinőheti magát ez is főállássá, és az ingyenes videók mellé már prémium, fizetős tartalmakat is gyárthatnak.

Ha valaki elég kreatív, és tud írni is, végre megírhatja azt a könyvet, amit évek óta tervez. Ha viszont nem tud olyan szinten írni, viszont szívesen megosztaná a gondolataidat a világgal, indítson podcastet! Nem véletlen, hogy megszaporodott a számuk az utóbbi időben: egyre többen hallgatják őket, hiszen vezetés, sportolás és tömegközlekedés közben is tökéletes időtöltést jelentenek. Ha elég olvasót vagy hallgatót szed össze ilyen módon valaki, bizony jól is kereshet vele.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek