EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Megújul a pesti rakpart - LÁTVÁNYTERVEKKEL

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Facebook/Vitézy Dávid

A munkálatok során szélesítik majd a járdát, növelik a forgalomcsillapított szakaszt, kiveszik a szalagkorlátot az útpálya mellől és fákat ültetnek.

Végre-valahára megszületett a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részének megújításáról szóló közbeszerzési eljárást lezáró döntés, és a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása alapján a szerződés május 26-ától megköthető. A beruházás célja egy egységes, emberközeli, rekreációs helyszínként szolgáló Duna-part kialakítása a pesti oldalon, a Carl Lutz rakparton már kiépült sétány folytatásaként.


Az út felújításával egy időben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítanak ki     Fotó: Facebook/Vitézy Dávid


A rakpartok gyalogosbarát megújítása a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részén kezdődik mintegy 500 méteres szakaszon a gyalogos kapcsolat kialakításával. a gyalogos sétány arculata a rakpart Parlament előtti szakaszához fog illeszkedni, gránit kockakő burkolattal és 35 fával. A munkálatok során szélesítik majd a járdát, növelik a forgalomcsillapított szakaszt, kiveszik a szalagkorlátot az útpálya mellől és fákat ültetnek. Az út felújításával egy időben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítanak ki, a gépjárművel sebességét pedig óránkénti 30 kilométeresre csökkentik.


Kapcsolódó galéria