392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mégis Orbán Viktornak van igaza? Az Európai Unió határt erősít a migránsok ellen

10perc.hu
2023. 02. 10.
Mégis Orbán Viktornak van igaza? Az Európai Unió határt erősít a migránsok ellen

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette, hogy az EU meg fogja erősíteni a külső határait, mert a migráció európai kihívás, amely európai válaszokat igényel.

Sok minden mellett az elmúlt években Orbán Viktor migrációs politikája is uniós támadások kereszttüzében volt. Most azonban olyan lépésre szánta el magát az EU, amely egyértelműen azt mutatja, ebben a kérdésben talán mégis inkább a magyar miniszterelnöknek volt igaza.

Ugyanis Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértékezetét követően bejelentette, az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait, és lépéseket fog tenni, hogy megelőzze az illegális migrációs beáramlást. Hozzátette, a migráció európai kihívás, amely európai válaszokat igényel.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait      Fotó: Facebook/Ursula von der Leyen/Reuters


Az EB elnöke közölte, a migráció korábbi hullámaiból tanulva az uniós tagországoknak közösen kell cselekedniük. Ha az EU és a tagországok így tesznek, nincs kihívás, amelyen Európa ne tudna úrrá lenni. A csúcsértekezleten a tagállami vezetők több azonnali, konkrét és gyakorlati lépés megmegtételére van szükség.

Megegyeztek többek között határvédelmi eszközök, például gépjárművek, őrtornyok és a felügyeleti technológia uniós finanszírozásának növelésében. Hangsúlyozták továbbá, hogy az uniós migrációs és menekültügyi csomag befejezésére van szükség.

Főkép forrása:
Facebook/Orbán Viktor

További cikkek