393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megint fals bejelentés volt Bahmut eleste! Tovább folytatódnak a véres harcok a város birtoklásáéért

10perc.hu
2023. 05. 24.
Megint fals bejelentés volt Bahmut eleste! Tovább folytatódnak a véres harcok a város birtoklásáéért

Egyre durvább a helyzet a keleti hadszínterén, rengeteg áldozat árán küzd egymással a porig rombolt, hajdan 70 ezres település birtoklásáért.

Noha az orosz védelmi minisztérium, a Wagner-vezér és még ki tudja, hogy ki már többször bejelentette Bahmut elestét, újfent kiderült, hogy finoman fogalmazva is optimista volt Moszkva ebben a kérdésben. Ugyanis a város elfoglalásáért még mindig ádáz küzdelmet vív egymással az orosz és az ukrán hadsereg.

Jelenleg Bahmut külvárosában az oroszok sikertelenül próbáltak meg stratégiailag előnyös pozíciókat elfoglalni, és jelentős veszteségeket szenvednek. Ráadásul az északi és déli szárnyak mentén is az ukrán hadseregnek sikerült megerősíteni állásaitszámolt be róla az Unian ukrán hírügynökség. Ez utóbbi azt jelenti, Kijev erői ténylegesen megkezdték a város bekerítését.


Az ukrán hadseregnek eddig sikerül Bahmut egy kis részét a sík területen is megtartania     Fotó: BBC


Azt Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes is kijelentette, hogy az oroszok támadó akcióinak aktivitása a város irányában némileg mérséklődött, azonban a támadások száma továbbra is folyamatosan magas. „Bahmutban zajlanak a harcok, az ellenség folytatja az ellenőrzése alá vont területek megtisztítását. Csapataink ellenőrzik a város délnyugati külterületét” – ismertette Maliar.

A külvárosokban zajló harcokban az orosz hadsereg megpróbál előnyös pozíciókat elfoglalni, de legtöbbször nem járnak sikerrel. Az orosz csapatok egyértelmű célja, hogy továbbra is Bahmut irányába nyomuljanak előre, az ukrán hadseregnek eddig sikerül Bahmut egy kis részét a sík területen is megtartania.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek