393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Még a Wagner csoport vezetője sem hiszi, hogy tavasz előtt bekeríthetik Bahmutot

10perc.hu
2023. 02. 16.
Még a Wagner csoport vezetője sem hiszi, hogy tavasz előtt bekeríthetik Bahmutot

Jevgenyij Prigozsin bejelentette, hogy a stratégiailag rendkívül fontos várost 40-50 ezer ukrán katona tartja.

Noha az orosz diadaljelentések már-már Bahmut közeli bevételét vetítik előre, azért az offenzíva és a hadi helyzet jelenlegi állása szerint ez messze van az igazságtól. A harcokból jelentős szerepet vállaló Wagner katonai magánszervezet alapítója, Jevgenyij Prigozsin kijelentette, az ostromlott város bekerítése március-áprilisra várható. Hozzátette, az időpontra hatással lehet, hogy milyen ütemben kap Ukrajna nehézfegyvert.

„Úgy gondolom, hogy márciusban-áprilisban zárul be az ostromgyűrű. Igaz, ezt nehéz megjósolni. Most új típusú fegyvereket kapnak az ukránok. Száz százalék, hogy meg fogjuk tudni semmisíteni ezeket a német harckocsikat, a Leopardokat. Rá fogunk jönni ennek módjára, de hogy mikor, az is egy nagyon fontos tényező" - idézte Prigozsint a RIA Novosztyi hírügynökség.


A bahmuti harcokból jelentős szerepet vállal a Wagner katonai magánszervezet     Fotó: TASSZ


A Wagner csoport vezetője arról is beszélt Luhanszkban újságíróknak, hogy Bahmut ostroma leköti az ukrán fegyveres erőket, sőt, jelentős átcsoportosításokra kényszeríti őket. Azt állította, hogy a várost 40-50 ezer ukrán katona tartja.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek