EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Még a Wagner csoport vezetője sem hiszi, hogy tavasz előtt bekeríthetik Bahmutot

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Jevgenyij Prigozsin bejelentette, hogy a stratégiailag rendkívül fontos várost 40-50 ezer ukrán katona tartja.

Noha az orosz diadaljelentések már-már Bahmut közeli bevételét vetítik előre, azért az offenzíva és a hadi helyzet jelenlegi állása szerint ez messze van az igazságtól. A harcokból jelentős szerepet vállaló Wagner katonai magánszervezet alapítója, Jevgenyij Prigozsin kijelentette, az ostromlott város bekerítése március-áprilisra várható. Hozzátette, az időpontra hatással lehet, hogy milyen ütemben kap Ukrajna nehézfegyvert.

„Úgy gondolom, hogy márciusban-áprilisban zárul be az ostromgyűrű. Igaz, ezt nehéz megjósolni. Most új típusú fegyvereket kapnak az ukránok. Száz százalék, hogy meg fogjuk tudni semmisíteni ezeket a német harckocsikat, a Leopardokat. Rá fogunk jönni ennek módjára, de hogy mikor, az is egy nagyon fontos tényező" - idézte Prigozsint a RIA Novosztyi hírügynökség.


A bahmuti harcokból jelentős szerepet vállal a Wagner katonai magánszervezet     Fotó: TASSZ


A Wagner csoport vezetője arról is beszélt Luhanszkban újságíróknak, hogy Bahmut ostroma leköti az ukrán fegyveres erőket, sőt, jelentős átcsoportosításokra kényszeríti őket. Azt állította, hogy a várost 40-50 ezer ukrán katona tartja.