EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Már több mint 120 milliárdot fizetett ki az állam otthonfelújítási támogatásra

Otthon
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A legtöbb esetben a belső tér felújításához, továbbá a tető cseréjéhez, felújításához vagy szigeteléséhez, valamint napkollektor, napelemes rendszer telepítéséhez vagy cseréjéhez, külső nyílászárók cseréjéhez, valamint konyhai gépek beépítéséhez vették igénybe az anyagi segítséget.

Úgy tűnik, sikeres projekt lett az otthonfelújítási támogatásból, ugyanis 2021-ben mintegy 80 ezer család igényelte meg, és az állam eddig 120 milliárd forintot fizetett ki a különböző felújításokra. Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére még több mint egy év áll a családok rendelkezésére.

A támogatás iránti kérelmet a felújítási munkálatok befejezésével, a legutolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani.

A pályázók legtöbb esetben a belső tér felújításához, továbbá a tető cseréjéhez, felújításához vagy szigeteléséhez, valamint napkollektor, napelemes rendszer telepítéséhez vagy cseréjéhez, külső nyílászárók cseréjéhez, valamint konyhai gépek beépítéséhez vették igénybe az anyagi segítséget.