395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Már azt is Matolcsy György mondja meg, hogy hol vehetünk fel készpénzt egy automatából

10perc.hu
2023. 01. 18.

Az MNB elnökének rendelete szerint a bankoknak a vármegyeszékhelyeken kívüli városok 80 százalékában kell ATM-et üzemeltetniük.

Eddig több mint 2,4 millió bankkártyát adtak ki a legnagyobb hitelintézetek, amelyek segítségével országszerte 1686 ATM-ben lehet készpénzt felvenni. Most érdemes a bankoknak átböngészniük a legfrissebb Magyar Közlönyt, mert abban szerepel Matolcsy György rendelete, ami február 1-jétől lesz hatályos.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének friss rendelete meghatározza, hogy egy banknak – attól függően, hogy hány betéti és hitelkártyát bocsátott ki – hány ATM-et kell működtetnie egy fővárosi kerületben, egy vármegyeszékhelyen és a további településeken, ezeken belül a városokban – írta a Privátbankár.



A rendelet szerint a bankoknak a vármegyeszékhelyeken kívüli városok 80 százalékában kell automatát üzemeltetniük. Ez a kötelezettség csak a lakossági számlát nem vezető vagy a bankkártyapiacon 1 százaléknál kisebb részesedésű bankokra nem vonatkozik.

A februártól hatályos rendelet szerint a bankok kötelesek záros határidőn belül új ATM-ket telepíteni, ha nem érik el az új jogszabályban előírt darabszámot. Ezt akkor is meg kell tenniük, ha valahol megszüntetik a pénztárat.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek