EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Májzsugorodása van a cseh elnöknek

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: The Guardian

Pavel Pafko sebészprofesszor az elnök kezelését felügyelő orvosi konzílium tagja közölte, úgy tájékoztatták, hogy kórházi kezelése alatt Milos Zeman alkoholt nem iszik.

Lehullt a lepel, hogy mi is a baja az október 10. óta a prágai Központi Katonai Kórházban kezelt Milos Zemannak: májzsugorodás. Pavel Pafko sebészprofesszor az elnök kezelését felügyelő orvosi konzílium tagja a cseh közszolgálati rádiónak adott interjúban árulta el Zeman betegségét, és hozzátette, ha jól tájékoztatták, akkor kórházi kezelése alatt az elnök alkoholt nem iszik.

A 77 éves cseh államfő a Frekvence 1 kereskedelmi rádiónak adott interjújában azt mondta, teljesen normálisan érzi magát, mert nincs olyan nyomás alatt, mint korábban. Úgy nyilatkozott, hogy az állapota abból ered, hogy nincs étvágya és rossz az emésztése.

„Ami az étvégytalanságot illeti, az egyik jellemzője a máj megbetegedésének. A májzsugorodásnak hosszú ideig nincsenek különösebb tünetei" - tette hozzá Pavel Pafko, aki korábban a néhai államfőt, Václav Havelt is műtötte. Kiderült, hogy Milos Zeman még legalább három-négy kétig kórházi kezelésre szorul.