393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Majdnem százmilliárd forint megy el az újraindítási gyorskölcsönre

10perc.hu
2022. 02. 14.
Majdnem százmilliárd forint megy el az újraindítási gyorskölcsönre

A folyósított hitelt döntő többségben, 93 százalékban készletbeszerzésre, munkabérre és béren kívüli működési költségek finanszírozására vették igénybe.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram keretében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB Pontokat üzemeltető Közvetítő Hálózaton keresztül összesen több mint 11 ezer ügyletet hagyott jóvá, csaknem 98 milliárd forint értékben.

A végső kedvezményezetteknek történő folyósítás 9,5 ezer kérelem esetében, közel 84 milliárd forint értékben meg is történt már, és az MFB tájékoztatása szerint az átlagos kölcsönösszeg 8,8 millió forint volt.
A program tavaly március 8-tól indult, a hiteligényeket november 30-ig lehetett benyújtani a Takarékbank, a Budapest Bank, az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank MFB pontjain. A folyósított hitelt döntő többségben, 93 százalékban készletbeszerzésre, munkabérre és béren kívüli működési költségek finanszírozására vették igénybe.

A 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes hitelt saját forrás nélkül lehetett igényelni. A kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek – kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj –, ráadásul a törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek