EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Majdnem százmilliárd forint megy el az újraindítási gyorskölcsönre

Gazdasági hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A folyósított hitelt döntő többségben, 93 százalékban készletbeszerzésre, munkabérre és béren kívüli működési költségek finanszírozására vették igénybe.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram keretében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB Pontokat üzemeltető Közvetítő Hálózaton keresztül összesen több mint 11 ezer ügyletet hagyott jóvá, csaknem 98 milliárd forint értékben.

A végső kedvezményezetteknek történő folyósítás 9,5 ezer kérelem esetében, közel 84 milliárd forint értékben meg is történt már, és az MFB tájékoztatása szerint az átlagos kölcsönösszeg 8,8 millió forint volt.
A program tavaly március 8-tól indult, a hiteligényeket november 30-ig lehetett benyújtani a Takarékbank, a Budapest Bank, az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank MFB pontjain. A folyósított hitelt döntő többségben, 93 százalékban készletbeszerzésre, munkabérre és béren kívüli működési költségek finanszírozására vették igénybe.

A 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes hitelt saját forrás nélkül lehetett igényelni. A kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek – kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj –, ráadásul a törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni.