393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Leváltják Donald Trumpot?

10perc.hu
2021. 01. 11.

Ha pár nappal Joe Biden beiktatása előtt elmozdítják a jelenlegi amerikai elnököt a pozíciójából, akkor Trump lesz a második, aki hivatali ideje lejárta előtt lesz kénytelen elhagyni a Fehér Házat.

Úgy tűnik, nagyon túl lőtt a célon Donald Trump, amikor a múlt szerdán választási csalásra hivatkozva ellenállásra buzdította híveit, akik aztán megostromolták a Capitolium épületét. A zavargásoknak öt halálos áldozata van – három tüntető és egy rendőr meghalt, egy rendőr pedig az események után öngyilkos lett –, és a republikánus párt arra készül, hogy hivatali idejének lejárta előtt eltávolítja az elnöki székből Trumpot. A CNN információi szerint már kész is a forgatókönyv erre az esetre.


Nancy Pelosi kezdeményezését már 210 képviselő támogatja      Fotó: CNN


Nancy Pelosi a Képviselőház elnöke azt szeretné, ha a ház még hétfőn vagy legkésőbb kedden elfogadná azt a nyilatkozatot, ami a 25. alkotmánykiegészítésre hivatkozva felszólítja Mike Pence alelnököt, hogy mondassa le elnökét azzal az indokkal, alkalmatlanná vált hivatali teendőinek ellátására. Ha ez bekövetkezik, akkor Richard Nixon után Trump lesz a második elnök, aki hivatali ideje lejárta előtt kénytelen távozni a hatalomból. És ami még történelmivé tenné mindezt, hogy a demokrata Joe Biden beiktatására pár nap múlva, január 20-án kerül sor, addig pedig a jelenlegi alelnök, Mike Pence vezetné az országot.

Pelosi kezdeményezését már 210 képviselő támogatja, és egyre többen látják úgy a törvényhozásban, hogy Trump – akinél van még most is az atomkulcs – súlyos veszélyt jelent az országra és a világra, és azonnal el kell távolítani. Ha a terv sikerrel jár, Trump nem vállalhat többé közhivatalt, azaz nem fenyegetne a veszély, hogy akár már 2024-ben elindul újra az amerikai elnöki székért.

Főkép forrása:
CNN
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek