393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ledobhattuk a maszkot, de mi lesz az arcbőrünkkel

10perc.hu
2021. 05. 28.

A maszkhordás nem csak azok bőrét viselte meg, akik hajlamosak a pattanásokra: a stressz, a kimerültség is nyomot hagyott az arcunkon.

Újabb lépést tettünk afelé, hogy visszatérjünk a megszokott hétköznapokhoz: az utcán végre lekerülhetnek a maszkok, így a szó szoros értelmében fellélegezhetünk. Ám tévedés lenne azt gondolni, hogy a bőrünk nem érezte meg az elmúlt hosszú hónapokat. A maszkhordás ugyanis nemcsak azok bőrét viselte meg, akik hajlamosak a pattanásokra: a stressz, a kimerültség is nyomot hagyott az arcunkon. Nem csoda, hogy ebben az időszakban a nők többet költenek anti-aging pakolásokra, ampullákra, szérumokra, amelyek használatával szeretnék visszaállítani bőrük fiatalos megjelenését.


Az utcán végre lekerülhetnek a maszkok, így a szó szoros értelmében fellélegezhetünk     Fotó: freepik.com


„Sokan bele sem gondolunk, hogy a maszk nemcsak a kórokozók, de a szél és a hideg ellen is véd. A bőr ezt az állapotot a pandémia alatt már megszokta, ezért most túlérzékenyen reagálhat az időjárás viszontagságaira: ha leveszik az emberek a maszkot, a bőrük éghet, húzódhat, kipirosodhat” – mondja a 10 perc.hu kérdésére Csom Barbara kozmetikus mester.

Mivel a maszkot beltéren és bizonyos helyzetben még mindig kötelező hordani, teljesen nem szabadulunk meg a vele járó kellemetlenségektől, mint az illesztékek nyomására esetlegesen kialakuló pirosodások, foltok, duzzanatok vagy a „maszkné”, azaz a maszkhordás hatására megjelenő pattanások. A helyzetet tovább rontja, ha az arcunk vastagon be van krémezve, esetleg ki van sminkelve, ráadásul a maszkot sem cseréljük naponta, ahogyan kellene.


Mivel a maszkot beltéren és bizonyos helyzetben még mindig kötelező hordani, teljesen nem szabadulunk meg a vele járó kellemetlenségektől      Fotó: freepik.com


A kozmetikus azt tanácsolja, hogy ne vigyünk fel vastag sminket, és ne kenjünk ragacsos, nehezen felszívódó krémet a bőrünkre, inkább különböző nyugtató, gyulladáscsökkentő krémek, gélek használatát javasolja. Hozzátette, hogy nyáron elengedhetetlen az 50 faktoros fényvédő használata is, hiszen az UV-sugárzás nagyban befolyásolja többek között az öregedést, illetve a foltosodás és a ráncok kialakulását.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek