392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Korrupcióval vádolt NAV-vezető került rács mögé

10perc.hu
2021. 03. 22.
Korrupcióval vádolt NAV-vezető került rács mögé

A nyomozás során az érintettek lakó- illetve tartózkodási helyén, munkahelyi irodáiban és gépjárműveiben tartott kutatások és lefoglalások során számos tárgyi bizonyíték került elő.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) meglepő hírt közölt: letartóztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik vesztegetéssel gyanúsított felsővezetőjét és egy társát a bíróság. A megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó a vele bizalmas viszonyban álló vezető beosztású hivatalos személynél egy nagy értékű mobiltelefonért cserébe elérte, hogy ez a személy vezető pozícióját felhasználva soron kívül intézkedjen egy gazdasági társaságot érintő adóhatósági eljárás lezárása érdekében.



Az ügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a NAV vezetőt, aki társával együtt tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám a nyomozás során az érintettek lakó- illetve tartózkodási helyén, munkahelyi irodáiban és gépjárműveiben tartott kutatások és lefoglalások során számos tárgyi bizonyíték került elő.

A nyomozó főügyészség indítványozta az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mert álláspontja szerint a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel érhető el. A bíróság elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását, és az adóhivatal volt felsővezetője akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Korrupció

További cikkek