395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Érdekes, ehhez nem kell Brüsszelre várni? Komoly fizetésemelés jöhet a minisztériumokban

10perc.hu
2023. 04. 18.

Egy kormányrendelet szerint jobban járnának a minisztériumi tanácsosok, főtanácsosok, osztályvezetők és főosztályvezetők, mivel 33-66 százalékkal is nőhet a nekik adható legmagasabb bér.

Az eddiginél jóval magasabb fizetési plafont állapít meg a minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetőknek egy, a kormány honlapjára felkerült friss kormányrendelet-tervezet írja a hvg.hu. A javaslat szerint jobban járnának a minisztériumi tanácsosok, főtanácsosok, osztályvezetők és főosztályvezetők, mivel 33-66 százalékkal is nőhet a nekik adható legmagasabb bér.

Az alábbi minisztériumi munkakörökben így nőnek a fizetési felsőhatárok, az első számsor a jelenlegi felsőhatár, a második a tervezett:

  • vezető-kormánytanácsos 650 ezer, illetve 1 millió forint,
  • kormány-főtanácsos 750 ezer, illetve 1 millió 250 ezer forint,
  • vezető-kormányfőtanácsos 1 millió 500 ezer, illetve 1 millió 800 ezer forint,
  • osztályvezető 1 millió 400 ezer, illetve 1 millió 600 ezer forint,
  • főosztályvezető 1 millió 500 ezer, 2 millió forint.

A rendelettervezet indokolása szerint az egyes vezetői beosztásokhoz tartozó bérsávok felfelé módosítására azért van szükség, mert a hatályos törvény szerinti “illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, indokolt az illetménysávok felső határának megemelése.”

Érdekes, a pedagógusok bértáblája, annak változatlansága egy cseppet sem zavarja a rendelet alkotóit. Arról nem beszélve, hogy ebben az esetben még véletlenül sem kell Brüsszelre várni.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Brüsszel

Hirdetés

További cikkek