EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Kína: no Yahoo, no party...

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: scmp.com

November 1-től leállította internetes szolgáltatásait Kínában a Yahoo amerikai internetes vállalat, amely utolsó, Kínában található telephelyét 2015 márciusában számolta fel.

Meglehetősen érdekes hírről számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes változata. A lap szerint november 1-től leállította internetes szolgáltatásait Kínában a Yahoo amerikai internetes vállalat, amely 1999 óta volt jelen Kínában. A döntésről a kaliforniai székhelyű vállalat a hétvégén, a weboldalán tett közzé közleményt. A lépés indokáról egyelőre nem közöltek részleteket.

Október végéig mindazonáltal még elérhetőek voltak a kínai szárazföldön egyes Yahoo-szolgáltatások, egyebek mellett számos, idegen nyelvű hír. Hétfőtől kezdve azonban a híroldalak mellett elérhetetlenné vált a Yahoo időjárás-jelentést szolgáltató, Weather című applikációja, valamit az Endgadget című technológiai blogjának kínai verziója is. A Facebook, a Google, a Twitter és a Youtube például már évek óta nem elérhető a kínai interneten.

Az SCMP rámutat: a Yahoo kínai felhasználóinak pontos száma ismeretlen, ám feltételezések szerint viszonylag alacsony, a világ legnagyobb internetpiacának számító Kínát ugyanis elsősorban a belföldi internetes óriáscégek vezetik. A Yahoo közleménye szerint az e-mail postafiókkal rendelkező felhasználók számára biztosítják az adataik letöltését erre létrehozott oldalakon keresztül.