392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kim Dzsongun betiltotta az öngyilkosságot Észak-Koreában

10perc.hu
2023. 06. 08.
Kim Dzsongun betiltotta az öngyilkosságot Észak-Koreában

Van olyan megye, ahol idén 35 öngyilkossági esetet jegyeztek fel, a legtöbb esetben egész családok vetettek véget az életüknek.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor az öngyilkosságot „a szocializmus elleni árulásnak” nevezte. Utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tegyenek megelőző intézkedéseket, miután országszerte megnőtt az esetek száma – számolt be az Index.

Az észak-koreai állampolgárok körében megugrott az öngyilkossági esetek száma: az egyik kémügynökség szerint idén 40 százalékkal többen vetettek véget az életüknek, mint tavaly. Ennek okát a rossz életkörülményekben látják.

Van olyan megye, ahol idén 35 öngyilkossági esetet jegyeztek fel. A legtöbb esetben egész családok vetettek véget az életüknek – írja a The Sun. Ugyanakkor az éhenhalás okozta halálesetek száma megháromszorozódott.

A tisztviselők azonban nem tudnak semmilyen jó ötlettel előállni a tragédiák megfékezésére. Az öngyilkosságok többségét a súlyos szegénység és az éhezés okozta, így jelenleg senki sem tud ellenintézkedéssel előállni.

Főkép forrása:
RTL

További cikkek