393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Ki akarod tenni a faladra Freddie Mercury kézírásával a We Are the Champions szövegét? Most megszerezheted!

10perc.hu
2023. 04. 26.
Ki akarod tenni a faladra Freddie Mercury kézírásával a We Are the Champions szövegét? Most megszerezheted!

A Queen legendás énekesének 1500 tárgyból álló személyes gyűjteményét árverezi el ősszel a Sotheby’s, amely nyáron valamennyi kalapács alá kerülő relikviát kiállít.

Mary Austin nehezen, de meghozta a döntést: az 1500 tárgyból álló Freddy Mercury gyűjtemény – benne kézzel írt dalszövegek, színpadi jelmezek, sőt Mercury legendás koronája is – kalapács alá kerül a Sotheby’s árverésén. A Queen énekese harminc éven át bővítette a kollekcióját, amelynek a darabjait a kensingtoni házában őrizte.

Amikor 1991-ben meghalt, a házat és a gyűjteményt is egykori szerelmére és barátjára, Mary Austinra hagyta. „Freddy tárgyai tükrözik az ízlésének a teljes spektrumát, egyúttal közelebb hozzák hozzánk őt, mint embert is” – jelentette ki a BBC-nek Mary Austin.


Mercury legendás koronája is kalapács alá kerül     Fotó: Sotheby’s


Az árverés egyik fénypontja a We Are the Champions című dal Freddie Mercury által kézzel írt szövege lesz, a várakozások szerint 200-300 ezer fontért fog elkelni. Várhatóan 50-70 ezer fontot fizetnek majd a Killer Queen 1974-ben egyetlen papírlapra, fekete golyóstollal írt szövegéért.

A gyűjtemény mind az 1500 darabját kiállítják nyáron a londoni Sotheby's aukciósházban, valamint galériákban mielőtt szeptemberben elárverezik őket. Az árverésen befolyt összeg egy részét jótékonysági célokra ajánlják fel.

Főkép forrása:
BBC/Denis O'Regan

További cikkek