393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kéthavi kaució és az egyéves szerződés az alap az albérleteknél

10perc.hu
2022. 01. 26.
Kéthavi kaució és az egyéves szerződés az alap az albérleteknél

Mivel az albérletek ára az ingatlanárakhoz képest még mindig kedvező, a tulajdonosok a letéttel szeretnék bebiztosítani magukat.

2022 elejére eljutott arra a szintre az albérletpiac, hogy gyakorlatilag lehetetlen egyhavi kaucióval kivenni egy lakást Budapesten. Ennek oka leginkább az, hogy mivel albérletek ára az ingatlanárakhoz képest még mindig kedvező, a tulajdonosok a letéttel szeretnék bebiztosítani magukat, ráadásul a főbérlők általában ragaszkodnak a legalább egy évre szóló határozott idejű szerződéshez is.

Manapság az sem ritka, hogy akár szobákat is kiadnak és közösséget vállalnak idegenekkel is a saját lakásukban, hogy pénzt csináljanak abból, amijük van. Mindenesetre a kaució esetén a szerződés felmondása és a lakásból való elköltözése után a bérlő visszakapja a letétet, ám a festési, javítási költségeket indokolt esetben a szerződés alapján a tulajdonos ebből fizeti.

Ugyanakkor jelenleg a hosszútávon kiadott ingatlanok nem hoznak fényes hozamot. Átlagban egy kétszobás budapesti társasházi lakásért 40 millió forint körüli összeget kell fizetni, miközben 140-150 ezer forint fölött aligha lehet kiadni, megtérülése tehát igen lassú.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek