393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kelendő az életbiztosítás

10perc.hu
2021. 03. 26.
Kelendő az életbiztosítás

A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt felértékelődött a lakosság körében a tartalékolási és öngondoskodási hajlandóság, és ez a biztosítási piacon is jelentősen érezteti a hatását.

Egyre többen tartják fontosnak, hogy olyan hitelfedezeti biztosítással is rendelkezzenek, amelyek baj esetén teljes összegben vagy nagy részben kifizetik a jelentős összegű, több tízéves lejáratú hiteltartozásukat is. A biztosító kifizetése fedezheti a teljes fennálló hitelösszeget, vagy annak egy részét is, ráadásul nem csak elhalálozás következtében, de akár munkanélküliség vagy betegség, rokkantság miatti keresőképtelenség esetén is.

Ráadásul most, ebben az egészségügyi helyzetben emelkedik a kockázati életbiztosítások száma is, melyek alacsony költségek mellett nyújtanak biztos segítséget a bajban. A napi.hu portál szerint felértékelődött a tartalékolási és öngondoskodási hajlandóság a lakosság körében, és ez a biztosítási piacon is érezteti a hatását.



A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikái szerint az életbiztosítási díjtartalékok 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent az előző évhez képest, ráadásul 2008 óta nem érkezett olyan sok friss megtakarítás, mint tavaly: összesen 65 milliárd forint.

Sokan ismerték fel azt, hogy az életbiztosítások nem csak a befektetések terén nyújthatnak segítséget, de a váratlan helyzetekben is. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai alapján kiderült, hogy a kockázati életbiztosítások száma tavaly év végén meghaladta a 700 ezret, ugyanis váratlan tragédia esetén gyors pénzügyi segítséget nyújtanak a kedvezményezetteknek a biztosított rokkantsága vagy halála, sőt bizonyos esetekben balesete, betegsége esetén is. Ráadásul a haláleseti kifizetés adó- és örökösödési illetékmentes, nem képezi a hagyaték részét, vagyis az összeghez valóban gyorsan hozzájuthatnak.



A tapasztalatok szerint egy halálesetet követően egy család általában három év alatt tudja teljes mértékben rendezni az anyagi viszonyait. Így célszerű a biztosított minimum háromévnyi jövedelmének megfelelő, vagy lehetőleg annál is magasabb kockázati életbiztosítási összeget választani.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek