395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jön a forró nyár – most még időben szereltethetsz klímát a lakásodba

10perc.hu
2023. 05. 13.

Az elkövetkező néhány hétben nagy eséllyel még lehet rövid határidővel szerelőt találni, de júniustól akár hónapokat is kell majd várni a szakemberekre.

Az elmúlt években az építőipari boom hatására jellemzően egész évben hosszú várakozási idővel kellett számolniuk a klímavásárlóknak, hiszen folyamatosan zajlottak az építkezések és emiatt a szerelők állandóan leterheltek, a naptárjuk hónapokra előre be volt táblázva. Idén viszont újabb trendfordulóhoz érkeztünk és visszatér a klasszikus klímaszezon.

Reider Péter, a Gree légkondicionálók értékesítési vezetője elmondta, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyár beköszöntével kis túlzással megrohamozzák a piacot az érdeklődők. „Érdemes mindenféleképpen még májusban klímát szereltetni, amikor még nincs olyan nagy meleg, illetve a szerelők még rövid határidővel tudnak dolgozni és a készletek is adottak. Aki most lép, annak a felmérést követő 1-2 héten belül be is fogják tudni szerelni az általa választott készüléket” – fogalmazott a szakember.



Jellemző a magyar piacra, hogy sokan az első 35 Celsius-fok körüli kánikulánál kapnak észbe. „Ebben az időszakban a szerelők leterheltsége miatt extrém hosszú várakozási idővel kell számolni. Aki nyár közepén kezd el gondolkozni, lehet, hogy már csak őszre kap majd időpontot. Ráadásul a keresleti hatásokra hivatkozva a beszerelési költségek akár 30 százalékkal is drágábbak lehetnek” – mondta Reider Péter.

Főkép forrása:
Gree

További cikkek