392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jó hírt mondott a Wizz Air-vezér – Lesz internet a gépeiken!

10perc.hu
2023. 06. 05.
Jó hírt mondott a Wizz Air-vezér – Lesz internet a gépeiken!

A kapacitás 60 százalékkal nagyobb, mint a járvány előtti utolsó teljes évben, az utasszám ennek megfelelően 52 millióról 65 millióra nőhet, ha bejönnek a várakozások.

Interjút adott az Indexnek Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, aki jó nyarat vár, de a kereslettel a légi vállalat nehezen tart lépést, a kapacitáshiány pedig "a jegyárakban is meg fog jelenni", nem tudnak annyira flexibilisek lenni még. Nehézségként még megemlítette, hogy a háború miatt "az európai légtér egy része le van zárva", a légi irányítóknál pedig munkaerőhiány lépett fel. 

Ebben a helyzetben is bővítették mind a dolgozók, mind a repülők számát, és feltöltötték alkatrészraktárukat is, és még így is nyereségre készülnek idén, a kapacitás 60 százalékkal nagyobb, mint a járvány előtti utolsó teljes évben, az utasszám ennek megfelelően 52 millióról 65 millióra nőhet, ha bejönnek a várakozások.

"Nagyságrendileg érzékeltetve ez több utast jelent, mint amennyien az Air France-szal, vagy épp a British Airwaysszel közlekednek" – ecsetelte Váradi József.


10-15 éve dolgoznak azon, hogy legyen wifi a repülőn    Fotó: Wizz Air


Az árversenyben szerinte nyerésre állnak, az áremelkedések miatt ugyanis a korábban drágább gépekre ülők is olcsóbb megoldásokra találtak rá. Az extraprofitadóról is elmondta a véleményét, szerinte ez mára "környezetvédelmi adó" lett, ebben márpedig "a Wizz Air élen jár, mi repüljük a leghatékonyabb flottát nemcsak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontból is".

Nyáron a repülés a tengerparthoz kötődik, nagyon népszerű Egyiptom, a Közel-Kelet és Törökország is, közel 60 országban több mint ezer útvonala van a Wizz Airnek. A járattörlési botrányok mellett is "a Wizz Air törlési rátája kevesebb mint fél százalék, ezzel mi vagyunk a legjobban teljesítő európai légitársaság". A magyarokat nem tartja különösebben panaszkodó nemzetnek, vannak sokkal rosszabbak is.

Végül elmondta még, 10-15 éve dolgoznak azon, hogy legyen wifi a repülőn, de még keresik a megoldást arra, hogy hatékony és megbízható módon kínálhassák.

Főkép forrása:
Wizz Air

További cikkek