393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jelentős lehűlés várható

10perc.hu
2021. 02. 08.
Jelentős lehűlés várható

A hét elején még többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok, a hét második felében már napközben is mínuszok, hajnalban pedig néhol mínusz 20 fok körüli értékek lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint igencsak téliesre fordul az időjárás a hét második felére, ráadásul szórványosan havazásra, ónos esőre is készülni kell. Ma túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű kisebb-nagyobb megszakításokkal eső, záporeső, több helyen megerősödik a szél is. Napközben plusz 4-12 fokig melegszik a levegő. Kedden az északi megyékben az eső mellett havas eső, havazás is előfordul, néhol ónos eső sem kizárt. A maximumhőmérséklet általában 0 és plusz 9 fok között valószínű, de délkeleten néhol 10-13 fokot is mérhetnek.

Szerdán délelőtt szórványosan, a délutáni, esti órákban már sokfelé várható eső. Főként az északi, északnyugati megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra is. A szél is több helyen megerősödhet, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 12 fok között alakul. Csütörtökön az esőt nyugat, északnyugat felől havazás váltja fel mindenütt, erős, sok helyen viharos lesz a szél, napközben pedig fokozatosan hűl a levegő. Pénteken felhőátvonulások várhatók, elszórtan előfordulhat hózápor. A leghidegebb órákban általában mínusz 15 és mínusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, míg délután is csak mínusz 9 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek