393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Jazz és gasztronómia ínyencekre hangolva

10perc.hu
2022. 08. 02.
Jazz és gasztronómia ínyencekre hangolva

Az idén 10 éves Paloznaki Jazz Piknik méltó kínálattal ünnepli az egy évtizedes jubileumot. Garantáltan minden érzékszervünket megmozgatja a 3 napos fesztivál idei felhozatala mind zenei, mind gasztronómiai téren.

A paloznaki szőlőhegyek pedig biztosítják majd a lenyűgöző hátteret a kis Tájház udvari dzsemboriból indult, és mára már a jazz, a funk és a soul hazai és külföldi sztárjait felvonultató 3 napos örömünnephez.

A nyitónapon, augusztus 4-én Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band hangolja be a közönséget a nagyszínpadon, majd a többszörös BRIT Awards-nyertes soul és R&B énekes, Emeli Sandé lép a nagyszínpadra.

Augusztus 5-én Lisa Stansfield népszerű slágerei és új dallamai adják az igazi csemegét a piknik mellé majd a Stereo MC’s készül egy igazán fergeteges bulival a nagyszínpadon.

A szombati zárónap sem maradunk világsztárok nélkül, hiszen Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experince nevű formációja, majd az MF Robots dallamaitól lesz hangos a paloznaki éjszaka.

Eközben pedig a Nagyszínpad melletti helyszíneken, a Fábián Juli színpadon, a Taittinger Pezsgőteraszon valamint az Audi Jazz Stage-en a hazai jazz-, funk- és soul legtehetségesebb fiatal előadói és zenekarai váltják majd egymást.

Ráadásul a jubileum kapcsán nemcsak szuper előadókkal és az eddigi legnagyobb Jazzpiknikkel, de egy lélegzetelállító meglepetés show-val is készülnek a szervezők, melyet 4-én Emeli Sandé, 5-én a Stereo MCs, 6-án pedig az MF Robots koncertje előtt láthat majd a közönség.

Fotó: Paloznaki Jazz Piknik



A piknik menüjében a street foodé a főszerep. Idén először a Culinarist is megtalálja a gourmet közönség a fesztiválon, ott lesz a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Cheap-Cheap Csóka egyedi burritókkal, lepényekkel és burgerekkel, a Balkán Bisztró autentikus balkáni ízeivel, The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a Nemo Fish & Chips & Salad Bar friss tengeri-, és édesvízi halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a Macesz Bistro ezúttal fesztiválkörnyezetben is kulináris kalandra csábítja vendégeit.

A gasztrokiállítók között szerepel még a Paneer vegetáriánus ételeivel, a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival és a Pizz’Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja.

A Nagyszínpadtól a faluba vezető úton lévő frissítőpont elengedhetetlen eleme a Tésztafeszítő házias lángos és szalagos fánk kínálata, hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a piknikezőket a faluban. A kávékülönlegességekről a nagymúltú Caffé Cagliari gondoskodik.

Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki éjszakában, ott lesznek a Waffel Land mennyei bubblegofrijai, a Lilipop Caffé süteményei és fagylaltjai, valamint a Happy Churros hamisíthatatlan spanyol fánkjai.

A házigazda Homola Pincészet idén egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz, a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik Olaszrizlinget. A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken.

Fotó: Paloznaki Jazz Piknik



A faluközpontban és immár a nagyszínpadnál is helyet kapó Taittinger Champagne Bar a csúcsminőségű champagne-ok mellé a Pezsgőteraszon a hazai jazz legjavával társul; fellép – többek között – az Ineffable, az Ocsovay Damján Trió, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo és Solére.

Akinek a piknikhangulathoz inkább a koktél dukál, az az Aperol Spritz Bar és a Beefeater Bar - Yellow Cocktail Point standjainál enyhítheti szomját, de a Pop Fröccs pultját is megtaláljuk a fesztiválon. A Nobilis „gyümölcsbe zárt pillanatok”-at ígér pálinkáival, aki pedig a kézműves sörök hódolója, az a Legenda Sörfőzdénél talál izgalmas ízeket.

A szervezők várnak minden ínyencet a jazz balatoni fővárosába, és ígérik, hogy igazi piknik hangulatra számíthatnak a látogatók a Balatontól alig egy kőhajtásnyira.

Koncertek és egyedi gasztroélmények a fűben piknikezve, mindez a festői Balaton-felvidéken. Részletes programok és jegyinformációk a rendezvény honlapján találhatók.

Főkép forrása:
Paloznaki Jazz Piknik

További cikkek