392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Itt a válasz a 16 milliárdos kérdésre! A kormány állja a Dunaferr dolgozóinak bérét hat hónapon keresztül

10perc.hu
2023. 02. 01.
Itt a válasz a 16 milliárdos kérdésre! A kormány állja a Dunaferr dolgozóinak bérét hat hónapon keresztül

A kormány segítsége nélkül gyakorlatilag napokon belül végképp leállt volna a Dunai Vasmű kohója, ráadásul a Dunaferr négyezer embert foglalkoztat, a leányvállalatoknál pedig további 1500 ember dolgozik.

Ahogy arra számítani lehetett, a mai kormányülésen döntés született a felszámolás alatt álló és jelentős pénzügyi gondokkal küzdő Dunaferr ügyében. Maga Orbán Viktor jelentette be az ülés szünetében saját közösségi oldalán, hogy a kormány a felszámolás helyett a megmentés mellett döntött.

A kormányfő bejelentésében nem felejtette el Brüsszelt is felsorolni azon okok miatt, ami ilyen helyzetbe hozta a vállalatot. „A Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem" – közölte a miniszterelnök.


A kabinet végül úgy döntött, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ami több mint 16 milliárd forint pluszt jelent az egyébként is több sebből vérző költségvetésnek. „A hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek" - jelentette be videójában Orbán Viktor.

Főkép forrása:
wikipedia

Hirdetés

További cikkek