393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Itt az újabb orosz atomfenyegetés! Medvegyev bejelentette, Moszkva elsőként vetheti be a nukleáris fegyvereket

10perc.hu
2023. 04. 25.

Az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese szerint nem kell kifejezetten atomfegyverrel támadni Oroszországot, hogy atomcsapás legyen az oroszok válasza.

Újabb atomfenyegetést eresztett el Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt orosz elnök, aki egy állami rendezvényen többek között arról beszélt, hogy az atomfegyverek jelentik az Orosz Föderáció összetartó erejét. Továbbá ha támadás éri Oroszország területét, arra könnyen egy atomcsapás lehet a válasz.

"Oroszország elsőként vetheti be a nukleáris fegyvereket, amennyiben olyan agressziónak van vagy lesz kitéve, amely magát az állam létét fenyegeti" – jelentette ki az orosz állami hírügynökség, a TASS szerint Dmitrij Medvegyev.

Dmitrij Medvegyev még ezt is tudta cifrázni azzal, hogy hozzátette: az atomfegyverek létfontosságúak Oroszország számára, lényegében ez az összetartó kapocs.


Oroszország elsőként vetheti be a nukleáris fegyvereket, amennyiben olyan agressziónak van vagy lesz kitéve, amely magát az állam létét fenyegeti    Fotó: TASSZ


„Oroszország mint a földkerekség legnagyobb országának létezése szempontjából az atomfegyverek felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak. Lehetnek eltérő nézeteink a nukleáris fegyverekről, ezek az országunkat összetartó erőt jelentik” – fogalmazott a volt orosz kormányfő a napi.hu cikke szerint.

Dmitrij Medvegyev utalt az úgynevezett orosz nukleáris doktrínára, amely úgy fogalmaz: a nukleáris fegyvereket abban az esetben lehet bevetni, amennyiben az Orosz Föderáció ellen fegyveres agressziót, tömegpusztító fegyvereket alkalmaznak, úgy, hogy ez az orosz állam létét fenyegeti.

Vagyis a biztonsági tanács elnökhelyettesének szavai alapján nem kell kifejezetten atomfegyverrel támadni Oroszországot, hogy atomcsapás legyen az oroszok válasza. Tehát az atomfegyvereket nem kezdeményező jelleggel, hanem reakcióként alkalmaznák az oroszok, ha kialakulna egy ilyen szituáció.

Főkép forrása:
Szputnyik

További cikkek