EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Itt az idő, hogy krokodilkönnyeket ejtsünk értük - az amerikai milliárdosok 660 milliárd dollárral lettek szegényebbek

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

A Forbes magazin év végi összegzése szerint a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek ebben az évben.

Ahogy az már hagyomány, az idei esztendőben is összeállította a Forbes, miként áll a világ leggazdagabb embereinek vagyoni helyzete. Mint a mostani összeállításból kiderült, a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek 2022-ben.

A legrosszabbul az amerikai csúcsgazdagok jártak, ugyanis az Egyesült Államok milliárdosainak vagyona összesen 660 milliárd dollárral (mintegy 264 ezer milliárd forint) csökkent ebben az évben. A pénzügyi magazin összesítése szerint az év vesztese Elon Musk, akinek cégeiben megtestesülő vagyona 115 milliárd dollárral zsugorodott.

Musk veszteségei jórészt a tőzsdei árfolyamok csökkenése miatt keletkeztek. A Tesla, a SpaceX és két hónapja a Twitter tulajdonosa elveszítette a világ leggazdagabb embere pozíciót, de 139 milliárd dolláros vagyonával változatlanul a leggazdagabb amerikai.


Az év vesztese Elon Musk, akinek cégeiben megtestesülő vagyona 115 milliárd dollárral zsugorodott    Fotó: wikipedia


Az amerikai milliárdosok listáján második helyen szereplő Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedőcég alapító-elnöke 80 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az idén, és a december 27-i adatok szerint vagyona 106 milliárd dollár volt.

A veszteséglista harmadik helyén áll Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, a közösségi médium anyavállalata, a Meta vezérigazgatója, aki vagyonának csaknem kétharmadát veszítette el, és 78 milliárd dollárral, 42 milliárdra csökkent értéke, amivel a leggazdagabb amerikaiak listáján is visszacsúszott.