392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Indul Magyarország egyetlen Cinemira Teen filmfesztiválja

10perc.hu
2022. 11. 18.
Indul Magyarország egyetlen Cinemira Teen filmfesztiválja

A vasárnapig tartó filmfesztiválon három tiniknek szóló film is bemutatásra kerül, emellett szó lesz a Stranger Thingsről, az Eufória című sorozat kulisszatitkairól valamint a videó készítés fortélyairól.

A november 18. és 20. között tartandó Cinemira Teen Fesztivál a Corvin moziban, valamint a H13 közösségi térben kerül megrendezésre, ahova 13 év feletti közönségnek szóló filmek bemutatására kerül sor.

Szombaton a Berlinalén díjazott Stand up királynője és a Janne Teller könyve alapján íródott Semmi című filmek a vetítése történik. Először láthatja a hazai közönség a Cannes-ban is díjazott Olga című svájci filmet (főképünkön), amely az ukrán háború előzményeként is számon tartott Euromajdan idején játszódó fordulatos dráma - írja a 24.hu.

Olyan témák kerülnek előtérbe, mint a szerelem és szakítás, a mentálhigiéné, a történelemmel való szembenézés, a családon belüli bántalmazás, az áldozathibáztatás és az önmagunkért és egymásért való kiállás fontossága.


A fesztivál plakátja    Fotó: Facebook/Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál


Antal Nimród szombaton 14 órakor a Karády Teremben tart majd interaktív előadást a Stranger Thingsről, míg az Aulában Császár Dániel operatőr vezeti be az érdeklődőket az Eufória című sorozat kulisszatitkaiba. Szombaton négy órától a Karády Teremben rendezők és zenészek beszélnek a videóklip-forgatások titkairól, az érdeklődők pedig animációs filmet is forgathatnak, vagy épp a virtuális valóságban próbálhatják ki magukat.

A legjobb magyar rövid ifjúsági film díjáról idén először több ezer középiskolás diák dönthet majd, míg a legjobb animációs rövidfilm és a legjobb kisjátékfilm kategória díjazottjairól szakmai zsűri szavaz.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek