EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Így fog kinézni az új szöveges alapú Instagram

Tech és tudomány
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: The Verge/LIA HABERMAN

Az Instagram új szöveges alapú alkalmazása, amely a Twitter versenytársaként lép fel, egyre több részletet fed fel.

A felhasználók az Instagram-felhasználónevükkel és jelszavukkal jelentkezhetnek be, és a követőik, profiljuk, és igazolásuk átkerül a fő alkalmazásból.

Lehetőség lesz szöveges bejegyzések készítésére, akár 500 karakter hosszúságban, és csatolt linkekkel, fényképekkel és videókkal. Az alkalmazás keveri az Instagram és a Twitter jellemzőit. Az alkalmazásban erős moderációs vezérlők lesznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók szabályozzák, hogy ki válaszolhat nekik és említheti meg a fiókjukat- olvasható a The Verge oldalán.

Az új Instagram szöveges alkalmazásnak decentralizációs eleme is lesz. A kiszivárgott képernyőfelvételen az szerepel, hogy az alkalmazás kompatibilis lesz más alkalmazásokkal, például a Mastodonnal. Ez lehetővé teszi más alkalmazások felhasználóinak, hogy megkeressék, kövessék és interakcióba lépjenek a felhasználó profiljával és tartalmával, legyen az nyilvános vagy privát.

Az új alkalmazás széles körű kiadása esetén az Instagram még népszerűbb célponttá válhat. A Twitter népszerűségének csökkenése miatt sokan keresik a következő platformot, ahol tweetszerű frissítéseket oszthatnak meg.

A szöveges Instagram-alkalmazás lehetőséget kínál azoknak, akik már építettek követőbázist a platformon, hogy továbbra is posztolhassanak ott, anélkül, hogy más helyeken keresnének követőket.