EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Idén a mikulás is online jön…

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Ha már személyesen nem tud, Skype-on, élőben bejelentkezve jön a világ legtöbb országában a nagyszakállú a gyerekekhez, és mindenkivel személyre szabottan beszélget el néhány percet „lappföldi otthonából”.

Az idei egészségügyi helyzet miatt biztos, hogy az egész világon nem lesz nagy találkozás a mikulással plázákban, munkahelyi rendezvényeken, az óvodákban és iskolákban. Sőt, még Joulupukki sem repül sehova a járványveszély miatt. Így nem maradt más megoldás, mint ebben az esetben is kihasználni online világ adta lehetőségeket.

A Budapesti Showszínház csapata azonnal lépett. A világ sok országához hasonlóan a művészeik, színészeik online – Skype-on, messengeren vagy viberen – hívják fel a gyermekeket az ünnep alkalmával a szülőkkel előre egyeztetett tudnivalók birtokában. A művészek hamar igent mondtak a színház igazgatójának ötletére, hiszen számukra is kellemes feladat a gyermekekkel foglalkozni. A mikulás 5-10 percen keresztül beszélget majd a kicsikkel, egy olyan környezetből bejelentkezve, mintha egyesen Lappföldet kapcsolta volna a készülék.