393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Idén is elmarad a világhírű pamplonai bikafuttatás

10perc.hu
2021. 04. 26.
Idén is elmarad a világhírű pamplonai bikafuttatás

Immár két egymást követő évben is le kell mondani a több évszázados tradícióval bíró eseményt, amire eddig sosem volt példa.

Szomorú hírt jelentett be Pamplona városának polgármestere. Enrique Maya sajtótájékoztatóján árulta el, hogy idén is elmarad a hagyományos bikafuttatás, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként tartanak meg. Ugyanakkor a városvezető ígéretet tett arra, hogy 2022-ben "háromszoros" lelkesedéssel fogják megtartani a rendezvényt. Az eseményre legutóbb 2019-ben 521 ezer turista érkezett a 200 ezer lakosú Pamplonába, 44 százalékuk külföldről.

A bejelentés nem érte váratlanul a közvéleményt, jó ideje lehetett hallani arról helyi politikusoktól, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben lehetetlen lenne a megszokott módon megtartani a rendezvényt. A nyár közepi San Fermín-ünnepségek ugyanis több mint egy héten át éjjel-nappal tartó mulatozást jelentenek. Erre az időszakra az utcák, terek is szinte egyetlen nagy vendéglátóhellyé alakulnak és megtelnek emberekkel. Az ünnep csúcsa minden reggel a bikafuttatás több ezer indulóval és hatalmas közönséggel, amely a kordonok mögül vagy az erkélyekről szurkol.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek