EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Húsvétkor is maradnak a korlátozások!

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

Ameddig nem éri el a 2,5 milliót a beoltottak száma, addig semmilyen nyitás nem lehetséges, viszont utána - vélhetően a húsvéti ünnepeket követő napokban - változik majd a kijárási tilalom ideje, a boltok nyitva tartása és az oktatási intézmények nyitása.

Megszülettek azok a döntések, melyek alapján immár egyértelművé vált, hogy a jelenlegi korlátozások Húsvétkor is érvényben maradnak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a szigorú szabályokon akkor van lehetőség változtatni, ha átlépjük a 2,5 millió főt a beoltottak számában. Ez pedig húsvét után esedékes csak.

Ugyanakkor a következő változásokra kell készülni az ünnepek után. A kijárási tilalom 20 óra helyett 22 órától fog tartani hajnali 5-ig, és az üzletek hajnal 5-től akár este fél 10-ig is nyitva lehetnek. Minden bolt kinyithat, ugyanakkor korlátozva lesz a helyiségben tartózkodók száma: 10 négyzetméterenként ugyanis csak egy vásárló lehet majd az üzletekben. A szolgáltatások esetében pedig azok a szabályok lesznek érvényesek, amelyek március 8-a előtt voltak.

Az óvodák, általános és a középiskolák is április 19-én nyithatnak. Ugyanakkor az oltásra már regisztrált pedagógusokat két ütemben, április 1-től elkezdik beoltani – sms-t kapnak az időpontról –, hogy a nyitásra mindenki megkaphassa a vakcinát.