EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Húsvét – napsütés, lehűlés, hózápor…

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Lehűl, sőt néhol téliesre fordul az idő a hosszú hétvégén, hiszen ma pénteken még mérhetnek 20 fokot, de aztán inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, hajnalban pedig sokfelé fagypont alatti hőmérsékletek is lesznek.

Egy biztos, az elmúlt napok időjárása után nem ilyen előrejelzésre számítottunk az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Amíg még ma kora délutánig általában napos, gomolyfelhős idő várható, addig délután szórványosan kialakulhatnak záporok, és nagy területen megerősödik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 20 fok között változik.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan kialakulhat záporeső, elvétve zivatar. Késő délutántól, estétől az ország északi felén a hegyekben helyenként havas eső, egy-egy hózápor sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a csúcsérték 9 és 14 fok között várható.

Húsvétvasárnap a reggeli órákig főként a hegyekben néhol még havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. Napközben több-kevesebb napsütésre lehet számítani, de elszórtan előfordul záporeső és sokfelé megerősödik a szél, délután plusz 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Húsvéthétfőn általában többórás napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nem valószínű, napközben 11 és 16 fokot mérhetnek.