392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hivatalos! Idén 5,4 milliárdos határig ingyen öntözhetnek a gazdák

10perc.hu
2023. 05. 23.
Hivatalos! Idén 5,4 milliárdos határig ingyen öntözhetnek a gazdák

A mostani rendelet alapján negyvenöt napon belül módosítani kell az idei évre vonatkozó mezőgazdasági vízszolgáltatási szerződéseket, a termelőknek a 2023. évre vonatkozó, már befizetett díjat vissza kell téríteni.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett módosítás szerint az eredeti rendelet úgy módosul, hogy a termelők idén nem fizetnek az öntözési, rizstermelési és halgazdasági vízhasználat esetén, a mezőgazdasági vízszolgáltatása díját az állam a vízgazdálkodásról szóló törvény alapján átvállalja.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a mezőgazdasági vízszolgáltatást végző vízügyi igazgatási szervek 2023. évi vízszolgáltatással felmerülő költségeit a vízügyi igazgatási szervek tájékoztatása alapján havonta összesíti, és az országosan összesített költségekről két ütemben, első alkalommal 2023. augusztus 25-ig, második alkalommal 2023. november 25-ig tájékoztatja a vízgazdálkodásért felelős minisztert – tudta meg a 24.hu.

A mostani rendelet alapján negyvenöt napon belül módosítani kell az idei évre vonatkozó mezőgazdasági vízszolgáltatási szerződéseket, a termelőknek a 2023. évre vonatkozó, már befizetett díjat vissza kell téríteni. A hétfőn megjelent rendelet a kihirdetését követő harmadik napon, csütörtökön lép hatályba. Az ingyenes öntözés 5,4 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek